Kompozit Dolgu

kompozit dolgu

Kompozit dolgu çürümeden, çatlaklardan, kırıklardan vb. etkilenen bir dişi onarmak için kullanılır. Bu tür dolgular diş rengindedir.

Süreç nasıl işliyor?

Tedavi, diş çürümesinden veya etkilenen kısmının çıkarılmasını ve daha sonra bir kompozit dolgu ile doldurulmasını içerir.

Neden kompozit dolgular?

-Bir hastanın kompozit dolguya ihtiyaç duymasının birçok nedeni vardır;

Boşluklar, diş kırığı, diş renk değişikliği, eski dolguların değiştirilmesi

Nasıl yapılır?

-İlk önce dolgu yapıalcak dişe lokal anestezi uygulanır. Diş hekimi, herhangi bir çürümeyi gidermek için mineyi keser. Çürük giderildikten sonra, diş hekimi dişi asit jel ile prüzlendirir. Aşındırma işleminden sonra diş hekimi bonding ajanı ve dental kompoziti uygular. Son olarak, restorasyon şekillendirilir ve parlatılır.

Ne kadar dayanır?

– Kompozit dolgular, amalgam dolumlarından daha erken yıpranır. Kompozit dolgular amalgam dolusu kadar güçlü olmasa da, en az 5 yıl dayanacak kadar güçlüdürler. Ancak, bu sorunun kesin bir cevabı yoktur, çünkü bir hastanın kullanımından diğerine değişmektedir.

Amalgam dolgularımı kompozit dolgularla değiştirmeli miyim?

-Amalgam dolgular oldukça dayanıklıdır ancak çatlaklara neden olarak dişlere zarar verebilir. Kompozit dolgular ısırma ve çiğneme basıncına dayanıklı güçlü malzemelerden yapılmıştır. Bu nedenle, dişlerde herhangi bir zarara neden olma ihtimalleri daha düşüktür ve kompoziit dolguları seçmek daha mantıklıdır.