Sıkça Sorulan Sorular

Ağız ve diş sağlığı hakkında sıkça sorulan sorular sizler için cevaplandı. Diğer sorularınız için bizi arayabilir ya da mesaj atabilirsiniz!

-Bu çenenin veya dişin gelişmesiyle ilgili olabilir. Dişin arkasında boşluk olması, diş eti, kemik veya bitişik diş bariyeri dişin çıkmasını engelleyebilir. Bu gibi durumlarda, diş gömülü kalabilir ve bu engellerden herhangi biri kalktığında ortaya çıkabilir.

-Modern dental radyoloji cihazları ve yöntemleri ile çekilen dental röntgenden alınan doz minimumdur. Tek bir diş röntgeni filminden radyasyon dozu, güneş ışığına maruz kaldığında alınan radyasyondan bile daha azdır.

-Şekerli yiyecekler yemekten kaçının.

-Günde en az bir kere diş ipi kullanın.

-Yemekten sonra fırçalayamazsanız, ağzınızı suyla çalkalayın.

-Yemekten sonra şekersiz sakız çiğneyin.

-Düzenli diş hekimi ziyaretlerini unutmayın.

-Tükürük, dişlerinizdeki bakterileri temizleyen doğal bir gargaradır ve siz uykudayken tükürük salgılaması azalır. Bu da nefese kötü bir koku verir.

-Hassas diş macunu, hassas dişlerin tedavisi için etkili bir çözüm olabilir.

-Hassasiyeti artıran, limon, portakal veya çay gibi asitli yiyecekleri yemekten de kaçınmak isteyebilirsiniz.

-Kesin bir çözüm istiyorsanız; hassasiyeti çözmek için diş hekiminizi ziyaret edebilirsiniz.

-Diş eti kanaması

-Ağır çiğnemede acı

-Hassas dişler

-Ağız kokusu

-Kırmızı veya şişmiş diş etleri

-Kırılmış veya olmayan dişler

-Genellikle insanlar fırçalarken dişlerinin kanadıklarını gördüklerinde hemen dururlar. Oysa fırçalamaya devam etmeliler çünkü eğer devam etmezlerse, diş etleri kanaması dişeti hastalığının belirtisi olduğu için diş etlerinin tekrar kanamasına neden olabilir. Fırçalama iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir ve ayrıca hemen dişhekimine başvurulmalıdır.

-Hamilelikte iyi beslenmenin bebeğin yanı sıra annenin diş sağlığına da olumlu etkisi vardır. Bebeğin diş gelişimi hamileliğin ikinci ayında başlar. Sağlıklı diş gelişimi için kalsiyum, fosfor ve vitamin yönünden zengin beslenmeye dikkat edilmelidir.

-Ağartılmış dişler uzun süre beyaz kalır, ancak bu süre kişiden kişiye ve alışkanlıklarına göre değişir.

-Sert olanlar dişlere ve diş etlerine zarar verebileceğinden yumuşak veya orta kıllı diş fırçaları satın almalısınız. Günde 2 kez 2 dakika yumuşak basınç uygulayarak fırçalayın. Dişlerinizin yoğun hassasiyeti yoksa, çoğu diş macunu bakteri üremesini ve asitleri temizleyecektir.

-Diş implantları, protezlere iyi bir alternatif olarak,  eksik dişleri değiştirmek için en kalıcı ve ideal yoldur.

-Titanyum implantlar doku dostu olduklarından kanser veya kemik rezorpsiyonuna neden olmaz. Doğru cerrahi teknikle yerleştirilen implantların vücut üzerinde zararlı bir etkisi yoktur.

-Amalgam dolgular cıva içerir. Doldurma sertleştikten sonra cıva serbest kalır. Bu cıvanın toksik olduğuna dair net bir kanıt bulunmamakla birlikte, dolgu maddesinin kompozit dolgu maddeleriyle değiştirilmesi önerilir.

-MR cihazı, MR görüntüleme sırasında üretilen manyetik alan nedeniyle kendisine doğru demir / çelik gibi manyetik bir kalitede olan malzemeleri çeker. Ancak implant mıknatıs olmayan titanyumdan yapıldığından, MR çektirmekte bir sakınca yoktur.

-Tüm çapraşık dişler için ortodontik tedavi gerekli değildir. Basit çapraşık dişler porselen lamineler ile tedavi edilebilirler.

-Ağız boşluğunda yaşayan bakterilerin artıkları olan sülfürlü bileşikler

-Bakteri tabakaları ve yiyecek artıkları 

-İleri derecede dişeti rahatsızlığı

-Tam bir ağız muayenesi sayesinde kokunun sebebi öğrenilebilir ve çözülebilir.

-İleri dişeti hastalıkları ve/veya çürükler tedavi edilmelidir.

-Gömülü ve sorunlu dişler çekilmelidir.

-Dişlerin tüm yüzleri ve dil sırtı temiz tutulmalıdır.

-Ağız kuruluğuna engel olmak için gün boyu su için.

-Sarımsak, soğan ve baharattan kaçının ya da pişirerek yemeyi tercih edin.

-Kahve taneleri çiğneyin, portakal veya limon kabuğu emin.

-Alkol ve sigara kullanmayın.